Eric van der Westen New Quadrant

Za 16 december 2023 | 20.30 u | Toegang €16,- Studenten €10,-

Eric van der Westen NEW QUADRANT

Het nieuwe album van Eric van der Westen wordt deze periode met enige vertraging eindelijk gepresenteerd door middel van een tournee langs de beste Nederlandse jazzpodia. Met zijn huidige band NEW QUADRANT slaat Van Der Westen een verrassend nieuwe muzikale richting in.

Sinds decennia gebruikt bassist/componist Eric van der Westen zijn band Quadrant als platform voor zijn muzikale avonturen. De ene keer als een mini-bigband die door hedendaagse componisten bewerkte Mingus-composities bracht , de andere keer als vehikel voor Zuid-Afrikaans getinte sextetstukken. dan weer als experimenteel ensemble met een mix van jazz & elektronica. Telkens spannend, verrassend, soms hectisch, maar toegankelijk en tegelijk enerverende muziek met een sterke melancholische lyriek en warm karakter.

Met zijn New Quadrant kiest Van Der Westen voor een nieuwe loot aan die boom. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe inspiratiebronnen bracht hem via de Americana terug naar de essentie van de blues waar het voor Van Der Westen mee begon. Voor een uitgekiende bezetting van gitaar, viool, trombone, trompet/bugel en uiteraard de contrabas destilleert Van Der Westen muziek die allereerst heel sterk zijn signatuur draagt en daarnaast volop ruimte geeft voor improvisatie, verstilling en verdieping bij zijn medemusici en publiek.

Eric van der Westen contrabas, composities / Joël Botma trompet / Efe Erdem trombone / Yannick Hiwat viool / Aron Raams gitaar

Open Spotify

Uitnodiging voor het concert op 16-12-2023 van Eric van der Westen

 

Geen velden gevonden.