City Maps – It’s not a concert, it’s a trip

Za 8 oktober 2022 | 20.30 u | Toegang € 16,00 Studenten €10,00

 Dit concert is doorgeschoven vanwege de annulering op 5 februari 2022. Alle reserveringen van die datum zijn vervallen, oftewel bezoekers moeten opnieuw reserveren.

Steven Kamperman – City Maps 

Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album City Maps vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid.

De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

In City Maps werkt Kamperman samen met de Utrechtse bassist Dion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam en de Gentse trompettist Bart Maris. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot modern dance grooves. Door de gelaagde composities en het improviseren komen nieuw en oud op heel natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt. Met als resultaat een bijzondere, weerbarstige schoonheid. ‘Urban chamber jazz’ is hun benaming van dit levendige geheel.

Steven Kamperman klarinet, percussie, composities / Bart Maris trompet / Jorrit Westerhof gitaar / Dion Nijland bas / Henrietta Müllar visuals

Recensie: Aldus wordt ‘City Maps’ inderdaad een boeiende reis voor tussen je oren. De beeldende kracht van de stukken is sterk en het kwartet is zorgvuldig samengesteld uit muzikanten die zich graag voor de groepsklank en het invullen van de composities inzetten.” – Jazzflits, 10 jan.
http://www.jazzflits.nl/jazzflits20.01.pdf

Recensie: “The combination of the horns with Westerhof’s angular electric guitar is plainly great. (…) All three pull out all the stops and keep on with wonderful playfulness, finesse and ingenuity.” – Jazz Halo, 14 dec
https://www.jazzhalo.be/reviews/cdlpk7-reviews/s/steven-kamperman-city-map/

Website City Maps

Interview over het project

Geluidsfragment

Geluidsfragment Grand Boulevard