City Maps – It’s not a concert, it’s a trip

Za 8 oktober 2022 | 20.30 u | Toegang € 16,00 Studenten €10,00

 Dit concert is doorgeschoven vanwege de annulering op 5 februari 2022. Alle reserveringen van die datum zijn vervallen, oftewel bezoekers moeten opnieuw reserveren.

Steven Kamperman – City Maps 

In zijn nieuwe project en tevens nieuwe album City Maps neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman ons mee op een muzikale en visuele tocht door een denkbeeldige stad, onder het motto: “It’s not a concert, it’s a trip!” Zijn composities, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’ vormen als het ware een stadsplattegrond. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs nu eens alledaagse dan weer poëtische scènes worden geleid.

De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

In City Maps werkt Kamperman samen met de Utrechtse bassist Dion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam en de Gentse trompettist Bart Maris. In hun muzikale tocht vermengen zich zeer diverse invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot moderne dance grooves. In de gelaagde composities en de improvisaties komen oud en nieuw op heel natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt.
Met als resultaat een levendige ‘urban chamber jazz’ van bijzondere, weerbarstige schoonheid.

Steven Kamperman klarinet, percussie, composities / Bart Maris trompet / Jorrit Westerhof gitaar / Dion Nijland bas / Henrietta Müller visuals

Recensie: Aldus wordt ‘City Maps’ inderdaad een boeiende reis voor tussen je oren. De beeldende kracht van de stukken is sterk en het kwartet is zorgvuldig samengesteld uit muzikanten die zich graag voor de groepsklank en het invullen van de composities inzetten.” – Jazzflits, 10 jan.
http://www.jazzflits.nl/jazzflits20.01.pdf

Recensie: “The combination of the horns with Westerhof’s angular electric guitar is plainly great. (…) All three pull out all the stops and keep on with wonderful playfulness, finesse and ingenuity.” – Jazz Halo, 14 dec
https://www.jazzhalo.be/reviews/cdlpk7-reviews/s/steven-kamperman-city-map/

Website City Maps

Interview over het project

Geluidsfragment

Geluidsfragment Grand Boulevard

 

Geen velden gevonden.