• IG HENNEMAN SEXTET

  Ig Henneman viert haar 65ste verjaardag tien dagen lang met een speciale selectie; een nieuw sextet dat er zijn mag. Musici die Ig kent als speelgenoten, die ze nu bij elkaar zet. Ze maken samen muziek die je ‘jazz’ mag noemen, maar het lang niet altijd is.

  Thelonious Monk, Emily Dickinson, Jimmy Giuffre, Ian Dury, Galina ...

 • THELONIOUS 4

  Jonge, zeer talentvolle muzikanten met vernieuwingslust en gevoel voor historie. Nog niet allemaal (even) bekend, vol beloften, en daarom geprogrammeerd door Hot House. Zoals bassist Andreas Metzler, met zijn fascinatie voor Eric Satie. Voor zijn authentieke spel en composities vindt hij juist inspiratie bij klassieke componisten als Tsjaikowski of de 20ste eeuwer Alfred Schnittke.

  Argentijn Celano ...

 • Eric Boeren 4tet

  Grote namen doen ons minder dan goede musici. Op zaterdag 30 oktober zijn beide begrippen zowat hetzelfde. Kijk naar de bezetting en u begrijpt wat we bedoelen.

  Het kwartet speelt Ornette Coleman zoals die dat zelf vast had willen horen. Met dat verschil Eric Boeren zijn bandleden alle ruimte laat. Het verschil is de ‘Dutch Swing’, ...

 • ICP Instant Composers Pool

  Een poel van zowat allemaal Boy-Edgarprijswinnaars. Stuk voor stuk zeer ervaren individuen met elk hun eigen stijl en speelterrein en juist daarom samen zo wendbaar.

  Dit tienkoppige improvisatiemonster is te vergelijken met een jazzorkest uit New Orleans dat een drukke straat in New York oversteekt. Zelfs Mengelberg kan met zijn ontregelende pianospel het internationale gezelschap niet ...

 • Achim Kaufmann ‘Kyrill Trio’

  Het Kyrill Trio doet op zijn Europese tour slechts drie Nederlandse podia aan, waaronder het Bimhuis in Amsterdam en Hot House in Leiden. Verder zijn ze vooral ver weg te bewonderen en beluisteren – Wenen, Berlijn, Keulen, München.

  Achim Kaufmann speelt in verschillende trio’s, onder meer met de bij Hot House welbekende Frank Gratkowski en Michael ...

 • 26-05-2010 – Ray Anderson trombone / Lew Soloff trompet / Matt Perrine sousafoon / Bobby Previte drums – Tuinzaal, De Burcht

  Artiesten: Ray Anderson trombone / Lew Soloff trompet / Matt Perrine sousafoon / Bobby Previte drums
  Aanvang: 26-05-2010 21:00
  Prijs: 15.00
  Prijs student: 8.00
  Locatie: Tuinzaal, De Burcht

 • bannerhothousebroeikas3 bannerhothousebroeikas3
 • bannerhothousebroeikas2 bannerhothousebroeikas2
 • bannerhothousebroeikas1 bannerhothousebroeikas1
 • Ray Anderson’s PocketBrass Band

  Ray Anderson is volgens veel kenners de meest interessante en virtuoze trombonist die de jazzwereld op dit moment kent. Zodra hij zijn hoorn aan zijn mond zet, zit het publiek als vastgenageld op zijn stoel. Zijn instrument praat, zingt, buldert of fluistert, meestal net iets anders dan je verwacht, soms volkomen overrompelend.

  Het is een voorrecht ...