Archief 2017 en ouder

 • Monsieur Dubois i.k.v. El Cidweek

   Monsieur Dubois verleidt je met Danceable Hardjazz: Junglebeats, Funk, Souljazz, Afrogrooves. Bekend van het North Sea Jazz Festival.

    

    Qui est Monsieur Dubois?

  In de afgelopen jaren heeft Monsieur Dubois een stevige live reputatie opgebouwd met een aanstekelijke mix van Junglebeats, Funk, Souljazz en Afrogrooves – ook wel Danceable Hardjazz genoemd. Met deze overtuigende, zowel catchy als ...

 • Concert en Jazzjamsessie n.a.v. Masterclass Drummen van John Engels

  John Engels, een van de beste jazzdrummers van Europa, geeft op zaterdag(middag) 13 mei een masterclass in de Tuinzaal van de Burcht in Leiden. Leerlingen van de muziekschool en zeker ook gevorderde amateurs kunnen meedoen. ’s Avonds om 21.00 uur presenteren zij de resultaten in een echt jazzconcert. Tot slot is er een jazzjamsessie voor ...

 • Masterclass drummen van John Engels

  John Engels, een van de beste jazzdrummers van Europa, geeft op zaterdag(middag) 13 mei een masterclass in de Tuinzaal van de Burcht in Leiden. Leerlingen van de muziekschool en zeker ook gevorderde amateurs kunnen meedoen. ’s Avonds om 21.00 uur presenteren zij de resultaten in een echt jazzconcert. Tot slot is er een jazzjamsessie voor ...

 • Pieter de Mast presenteert: jazzsessie met jonge toplalenten

  In de Tuinzaal: Negen jonge jazztalenten van de Muziekschool Leiden en Amstelveen in concert met een professionele begeleidingsband: Pieter de Mast sopraansax en fluiten, Floris Verbeij piano, Bart Soeters (winnaar Pim Jacobsprijs 2005) bas, Janco van der Kaaden percussie.

    

    Een productie van het Leids Jazztrio en de Muziekschool Leiden en omstreken.

  Onder het motto ‘Jazzles? Yes!’ ...

 • Miguel Boelens Kwintet + Trio Robinson, Freitag & Caruso

  Dubbelconcert Young VIPs: Miguel Boelens Kwintet + Trio Robinson, Freitag & Caruso

  De Young VIPs Tournee is dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire. De ronde verbindt veelbelovende jonge musici met collega’s die al wat langer meegaan.

  Van de in totaal acht muzikanten van vanmiddag zijn er tenminste zes al aardig bekend (en ...

 • Wolfert Brederode / Eric Ineke Quintet

   

  Wolfert Brederode / Eric Ineke Quintet

  Jazz voor puristen met een verwende smaak. Dit is domweg een uitstekend kwintet. Ook de formule is handig: een jonge pianist wordt bijgestaan door vier gearriveerde talenten.

    

    Eric Ineke had en heeft een enorm speelterrein op – vooral – het gebied van de bebop. Na jaren wilde hij ‘iets nieuws ...

 • Young Vips on Tour 2012

  In 2012 vindt de 14e editie van de Young VIPs Tournee plaats, dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon talent met hoogwaardig eigen repertoire langs toonaangevende Nederlands jazzpodia. Het dubbelprogramma wordt dit jaar verzorgd door twee saxofonisten met uiteenlopend repertoire: Iman Spaargaren en John Dikeman.

  Iman Spaargaren Quartet

  Componist, saxofonist en bandleider Iman Spaargaren bracht in maart 2011 met ...

 • Yuri Honing Acoustic Kwartet

  VPRO/Boy Edgar Prijs 2012 voor Yuri Honing

  Het begon als een concertserie vanwege zijn nieuwe cd TRUE. Een prachtplaat volgens recensent Koen Graat in de Jazzism en kreeg 4½ ster. Inmiddels weten wij dat hij in mei de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs ontvangt.

  Yuri Honing ziet jazz als een taal die openstaat voor ontmoetingen met pop, klassiek en ...

 • Bik Bent Braam Exit

  Bik Bent Braam staat garant voor avontuurlijke muziek met veel aanstekelijk speelplezier. Vrijheid staat voorop bij de band.

  Na 25 jaar eindigt Bik Bent Braam in zijn huidige vorm. Pianist/componist Michiel Braam laat nog eenmaal horen waarom zijn ensemble wereldwijd gewaardeerd wordt. Zijn muziek is op het lijf geschreven van de musici. Dat dit nooit ontaardt ...

 • FULLDUPLEXX

  Elektro, funk, rock, impro: In de muziek van FullDuplexx komt van alles voorbij en vooral; alles mag! Actueel, intens en grensoverschrijdend, waarbij het spelplezier er van af spat. FULLDUPLEXX is de band van Louk Boudesteijn. Hij is ook bekend van het Boudesteijn/van de Wouw quintet (B&W5) en mede-oprichter/artistiek leider van het Rotterdam Jazz Orchestra.

  De debuut-cd ...